Parsa-peruna-salaatti
nippu vihreää tankoparsaa
500
g kiinteitä perunoita
1
kevätsipuli
2
rkl tuoretta silputtua rakuunaa
2
rkl kapriksia
1
sitruunan kuori
0,5
sitruunan mehu (meillä meni koko sitruuna)
1
rkl dijon-sinappia (meillä meni pari lusikallista)
0,5
dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
vuonankaalia
Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä. Huuhtele parsat, leikkaa
kova kanta pois ja kuori varret. Laita parsat kiehuvaan suolattuun veteen ja
keitä kaksi minuuttia. Nosta parsat kattilasta lautaselle, jotta kypsyminen
pysähtyy.
Pilko perunat ja parsat ja laita palat astiaan. Siivuta
kevätsipuli, myös vihreä osa, ja lisää perunoiden ja parsan joukkoon. Sekoita
joukkoon silputtu tuore rakuuna ja kaprikset.
Valmista kastike. Raasta huolella pestystä sitruunasta
kuori. Leikkaa sitruuna puoliksi ja purista toisesta puolikkaasta mehu käsin.
Sekoita kuoriraasteen ja mehun joukkoon sinappi ja oliiviöljy.
Sekoita kastike salaattiin. Mausta suolalla ja
vastarouhitulla mustapippurilla.
Lisää lopuksi joukkoon runsaasti vuonankaalin lehtiä.
Reseptin takana: Teija
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti