28.4.2011

Parsakauden perunasalaatti

"Jokunen" perunasalaatti Varmaannakkiin on jo talletettukin, mutta aina yksi mahtuu vielä! Kevään mökkigrillauskauden avajaisissa lohen kaverina testattu parsa-perunasalaatti osoittautui oikein toimivaksi ja pääsee myös Rajakylän vappulounaspöytään komppaamaan Kivistön sitruunapossua.


Parsa-peruna-salaatti
            nippu vihreää tankoparsaa
            500 g kiinteitä perunoita
            1 kevätsipuli
            2 rkl tuoretta silputtua rakuunaa
            2 rkl kapriksia
            1 sitruunan kuori
            0,5 sitruunan mehu (meillä meni koko sitruuna)
            1 rkl dijon-sinappia (meillä meni pari lusikallista)
            0,5 dl oliiviöljyä
            suolaa
            mustapippuria
            vuonankaalia

Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä. Huuhtele parsat, leikkaa kova kanta pois ja kuori varret. Laita parsat kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä kaksi minuuttia. Nosta parsat kattilasta lautaselle, jotta kypsyminen pysähtyy.
Pilko perunat ja parsat ja laita palat astiaan. Siivuta kevätsipuli, myös vihreä osa, ja lisää perunoiden ja parsan joukkoon. Sekoita joukkoon silputtu tuore rakuuna ja kaprikset.
Valmista kastike. Raasta huolella pestystä sitruunasta kuori. Leikkaa sitruuna puoliksi ja purista toisesta puolikkaasta mehu käsin. Sekoita kuoriraasteen ja mehun joukkoon sinappi ja oliiviöljy.
Sekoita kastike salaattiin. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.
Lisää lopuksi joukkoon runsaasti vuonankaalin lehtiä.

Reseptin takana: Teija

Ei kommentteja: