Tämä meidän perheen lemppari-alkuruoka on jo pitkään pitänyt lisätä tänne, tässä viimein! Toimii erityisen hyvin talvi-iltoina, mutta uppoaa kyllä ympäri vuoden!
Valkoviini ei ole välttämätön lisä, mutta maa-artisokkia on niin v-mäistä kuoria, että pullo on syytä avata joka tapauksessa.
Valkoviini ei ole välttämätön lisä, mutta maa-artisokkia on niin v-mäistä kuoria, että pullo on syytä avata joka tapauksessa.
MAA-ARTISOKKAKEITTO (alkuruoka-annos neljälle)
500 g maa-artisokkaa
500 g maa-artisokkaa
2 jauhoista isoa perunaa (Rosamunda)
2 rkl oliiviöljyä tai voita
2 rkl oliiviöljyä tai voita
7 dl vettä
1 kana-tai kasvisliemikuutio
1 dl valkoviiniä
hiukan valkopippuria
1 dl valkoviiniä
hiukan valkopippuria
suolaa maun mukaan
1-2 dl kermaa
1-2 dl kermaa
Päälle:
2 rkl tryffeliöljyä
rapeaksi paahdettua kylmäsavustettua poroa tai parmankinkkua paloina tai
vegeversiona paahdettuja, rouhittuja pekaanipähkinöitä.
Kuullota kuoritut ja paloitellut maa-artisokat ja perunat rasvassa isossa kattilassa. Lisää viini ja kuuma kasvisliemi. Keitä kasvikset kypsiksi.
Kuullota kuoritut ja paloitellut maa-artisokat ja perunat rasvassa isossa kattilassa. Lisää viini ja kuuma kasvisliemi. Keitä kasvikset kypsiksi.
Kasvisten kypsyessä paahda kuivalla pannulla muutama siivu kylmäsavustettua poroa tai parmankinkkua tai vaihtoehtoisesti pähkinät ja pilko ne pieneksi.
Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla, valkopippurilla. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna keitto juuri ennen tarjoilua (älä anna kiehua). Annostele lautasille ja lisää pinnalle tilkka tryffeliöljyä sekä poro tai pähkinärouhe.
Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla, valkopippurilla. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna keitto juuri ennen tarjoilua (älä anna kiehua). Annostele lautasille ja lisää pinnalle tilkka tryffeliöljyä sekä poro tai pähkinärouhe.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti