8.4.2011

Munakasrulla lohi-piparjuurituorejuustotäytteellä

Sain tällä viikolla arvovieraita Tanskasta asti ja kokoonnuimme joukolla iltaa istumaan. Reseptikansiot inspiroivat minua kokeilemaan munakasrullaa salaattien kaveriksi ja tämä Kodin kuvalehden resepti sai melkein joukkueen 4 kk:n ikäisen jäsenenkin sanomaan jo tyytyväisesti "tak". Pikkutyypin äidin kysymykseen vielä vastatakseni, uskoisin, että huolimatta Tanskan kauppojen rajallisista maitotuotevalikoimista, nuo kyllä löytyvät ja esim. jos piparjuurituorejuusto puuttuu, voi sen korvata tavallisen Philadelphian ja tuoreen piparjuuren tai piparjuuritahnan yhdistelmällä. Itse seurasin tällä kertaa reseptiä aika kirjaimellisesti, mutta pinjansiemenet jätin pois, koska en halunnut niitä sotkemaan mainiota lohen, piparjuuren ja tuorejuuston makuyhdistelmää.

6-10 viipaletta

75 g voita tai margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
6 dl rasvatonta maitoa
1 prk (150-200 g) ranskankermaa
5 munaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria

Täyte

100 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 prk (á 125 g) piparjuurituorejuustoa
1 dl ruoka- tai kuohukermaa
½ tl sitruunapippuria
150 g kylmäsavukirjolohta tai -lohta
1 ruukku ruohosipulia

Sulata rasva kasarissa. Lisää jauhot ja kypsennä niitä rasvassa muutama minuutti. Lisää maito ja sekoita hyvin, jotta seokseen ei jää kokkareita. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos on sakeutunut. Jäähdytä. 

Lisää ensin ranskankerma jäähtyneeseen seokseen ja vatkaa hyvin. Lisää myös munat hyvin vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos kevyesti voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa uunin alatasolla puolisen tuntia. Vedä torttulevy leivinpapereineen ritilälle tai muulle alustalle jäähtymään. Jos säilytät munakaslevyn pidempään ennen täyttämistä, peitä se ensin leivinpaperilla ja laita sen päälle leivinliina.

Valmista tällä välin täyte. Sekoita juustot ja kerma pehmeäksi tahnaksi. Mausta pippurilla. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Lisää juustoseokseen silputun ruohosipulin kanssa (jätä muutama pitkä varsi koristelua varten).

Levitä täyte tasaisesti koko jäähtyneelle munakaslevylle ja kiedo levy napakalle rullalle. Anna vetäytyä leivinpaperiin käärittynä jääkaapissa vähintään tunti.
 
Reseptin takana: Anna

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tama resepti on nyt testattu ja hyvaa tuli myos tanskan maitotuotteilla. Eli ostin tavallista philadelphiaa ja piparjuuritahnaa... hiukan aikaa kylla kesti kaupassa, ennen kuin keksin etta mista tuota piparjuurta loytyy mutta siellahan se oli vihannestiskissa -Annikki