9.3.2011

Kotiversio Ysibaarin Pollo Limonellosta

Ysibaarin legendaarisen Pollo Limonellon ohjeen salaisuus on fariinisokerissa, kurkumassa, inkiväärissä ja kerman ja jogurtin yhteispelissä. Tämä ohje on napattu Snack The Ponystä, mutta testatessani tuunasin rankasti reseptin määriä varsinkin sokerin osalta (tässä mun laittamat määrät) ja erittäin lähelle alkuperäistä meni - yummy!

3 marinoimatonta broilerin rintafileetä
reipas nokare voita ja loraus öljyä ruskistamiseen
1 sipuli
(kunnon) ripaus cayennepippuria
2 dl ruokakermaa (alkuperäisessä kuohukermaa)
reilu rkl fariinisokeria (alkup. ohjeessa 3 rkl, jonka pakko olla kirjoitusvirhe)
1 kanaliemikuutio tai 1 rkl kanafondia
1/2 rkl kurkumaa
pari valkosipulinkynttä (alkup. ohjeessa 4)
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 sitruunan mehu (alkup. ohjeessa 2 rkl)
n.1-2 tl hunajaa (alkup. ohjeessa 2 rkl)
2 dl maustamatonta jogurttia (luonnonjogurtti toimi hyvin, kun ei enää anna kiehua lopussa)

Spagettia
rucolaa ja sitruunalohkoja tarjoiluun

Ruskista broileri reilussa rasvassa isossa kasarissa, lisää ruskistuksen loppuvaiheilla cayennepippuri ja sipuli.  Laita spaghetti kiehumaan.
Sekoita kanan joukkoon kerma ja kanaliemikuutio/fondi. Lisää sitten pieneksi pilkottu valkosipuli, fariinisokeri, kurkuma, sitruunamehu, hunaja ja inkivääri. Kypsennä hiljaisella lämmöllä. Lisää lopuksi jogurtti ja tsekkaa että suola ja makeus on kohdallaan. Anna lämmetä, muttei enää kiehua. Sekoita spaghetti kastikkeeseen, lisää päälle reippaasti rucolasilppua ja tarjoile sitruunaviipaleiden kanssa.

Reseptin takana: Teija

Ei kommentteja: