1.3.2011

Linssiporkkanakeitto

Ompeluseuran kasvissyöjäjäsen iskee jälleen!
Tällä kertaa on tarjolla linssikeitto kaverinaan porkkana. Reseptin pohja osui silmiini jostain lehdestä kuntosalilla stepperöidessäni ja muistin ja lisätuunauksen varassa siitä muotoutui seuraavanlainen:

1 pieni sipuli
öljyä
n. (jonkin verran vajaa) 1 l vettä
2 dl punaisia linssejä
3-4 porkkanaa
1 kasvisliemikuutio
muutaman sentin pala inkivääriä raastettuna
1 appelsiinin mehu
kurkumaa
suolaa
turkkilaista jogurttia
persiljaa

Huuhtele linssit hyvin. Pilko sipuli ja kuullota kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää vesi, linssit, kuoritut ja paloitellut porkkanat, kasvisliemikuutio, inkivääri ja vähän kurkumaa, ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen. Lisää appelsiinin mehu jonkin ajan kuluttua. Kun linssit ovat kypsyneet hyvin pehmeiksi (porkkanat ovat siinä vaiheessa jo myös valmiita), soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa jogurttinokareen ja tuoreen persiljan kanssa.

Reseptin takana: Anna (jääden odottamaan lihansyöjien vastaiskua)

Ei kommentteja: