29.12.2010

Delia Dinner

Ystävän kanssa innostuimme testaamaan Delia Smithin "Vegetarian Collection"-kirjan kahta reseptiä varsin hyvällä menestyksellä. Alkupalaksi teimme marinoidun mozzarella-avokado-salaatin ja pääruoaksi mausteiset kikhernepihvejä punasipuli-korianteri-salaatin kera. Reseptit olivat very pleasant, elleivät jopa suorastaan marvellous!

Marinoitu mozzarella-avokado-salaatti

110 g mozzarellaa
1 keskikokoinen, kypsä avokado
n. 18 tuoreen basilikan lehteä
2 kevätsipulia pieneksi pilkottuina
Pala punaista paprikaa (jätimme tämän pois allekirjoittaneen paprikaintoleranssin takia)

Vinaigrette-kastike
1 pieni valkosipulin kynsi
1 tl merisuolaa (tai mieluummin vähän alle)
1 kukkurallinen tl sinappijauhetta
1 jälkiruokalusikallinen valkoviinietikkaa
5 jälkiruokalusikallista oliiviöljyä
1 jälkiruokalusikallinen tuoretta ruohosipulia (korvattiin tämä kevätsipulin varrella)
Vastarouhittua mustapippuria

Valmista salaatti n. 2 tuntia ennen tarjoilua. Siivuta avokado ja mozzarella ohuehkoiksi viipaleiksi ja laita ne tarjoiluastiaan limittäin. Jos käytät paprikaa, viipaloi se pieniksi paloiksi, ja leikkaa basilika vastaavankokoisiin osiin. Ripottele paprika ja basilika avokadon ja mozzarellan päälle.

Tee kastike murskaamalla ensin valkosipuli ja suola yhdessä huhmarissa. Lisää seokseen seuraavaksi sinappijauhe ja sen jälkeen paljon mustapippuria. Sekoita siihen lopuksi valkoviinietikka, öljy ja ruohosipulit, ja kaada kastike kannelliseen astiaan ja ravista hyvin ennen kuin kaadat kastikkeen salaatin päälle. Anna marinoitua 2 tuntia.

Mausteiset kikhernepihvit punasipuli-korianteri-salaatin kera

225 g kikherneitä (1 tlk/ prk)
1 kukkurallinen tl korianterin siemeniä
1 kukkurallinen tl kuminan siemeniä
50 g voita
1 pieni hienoksi pilkottu sipuli
1 pieni vihreä paprika pilkottuna (me laitoimme vain noin 1/3 paprikan ja lisäksi yhden pienen vihreän chilin)
3 paksua hienonnettua valkosipulin kynttä
2 pientä punaista chiliä pilkottuna ja ilman siemeniä
1 tl kurkumaa
10 g tuoretta korianteria + muutama lehti koristeluun
500 g kreikkalaista jogurttia
½ sitruunan kuori (tai 1 tl sitruuna-aromia)
1 jälkiruokalusikallinen sitruunamehua
1 suuri vatkattu kananmuna
3 rkl kokojyvä- tai kikhernejauhoa
2 rkl maapähkinä- tai muuta miedon makuista öljyä
Suolaa ja vastarouhittua mustapippuria

Punasipulisalaatti
1 keskikokoinen punasipuli pilkottuna puolikuumaisiin ohuisiin viipaleisiin
1 tl sitruunankuorta
1 sitruunan mehu
3 rkl tuoreita korianterin lehtiä

Valmista ensin punasipulisalaatti. Sekoita sipuli muiden ainesten kanssa pienessä kulhossa ja anna marinoitua ainakin puoli tuntia.

Paahda korianterin ja kuminan siemenet pienellä paistinpannulla keskilämmöllä n. 1-2 minuuttia, kunnes ne alkavat näyttää paahdetuilta ja hyppiä pannulla. Siirrä ne huhmariin ja murskaa jauheeksi.

Lämmitä voita paistinpannulla ja ruskista siinä sipulia, vihreää paprikaa, valkosipulia ja chilejä n. 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää sitten paahdetut mausteet ja kurkuma ja paista vielä 30 sekuntia.

Laita tehosekoittimeen kikherneet ja tuore korianteri ja sekoita ne laitteella paloiksi, mutta ei tahnaksi. Siirrä seos kulhoon ja lisää siihen sipuli-paprika-chili-sekoitus, 3 rkl jogurttia sekä sitruunan kuori ja mehu. Sekoita hyvin, maista ja mausta. Heti kun seos on riittävän viileätä, muodosta siitä 12 alkupalakokoista tai 8 pääruokakokoista pihviä. Päällystä jokainen pihvi kananmunalla ja kieritä ne jauhoissa. Kuumenna öljy paistinpannulla korkealla lämmöllä ja kun pannu on todella kuuma, paista pihvit kahdessa erässä kullanruskeiksi n. 1 minuutti/ puoli. Valuta ylimääräinen öljy pihveistä laittamalla ne talouspaperin päälle ja tarjoile heti punasipulisalaatin ja jogurtin kera (n. 2 rkl/ hlö).

Reseptin takana: Anna ("Delia's Vegetarian Collection" kädessään)


Ei kommentteja: