24.9.2010

Salviaspaghetti

Laitetaanpa tästä nyt vielä samaan syssyyn mökillä olleesta kymmenisen vuotta vanhasta keittokirjasta poimimani salviaspaghetin ohje. Kasvatin kesällä itse salviaa ja tästä löytyi sille oiva käyttökohde. Ohje oli niin yksinkertainen, että sisäistin sen tarkkoja määriä kopioimatta ja siksi tässäkin hieman epämääräinen resepti... Telkkarikokeilta (kuten Jamie O. ja Rachael Ray) olen oppinut, että mehevän spaghetin juju on keittää se juuri ja juuri kypsäksi/ hieman raa'aksi ja imeyttää kastike lopuksi siihen. Tämä spaghetti on toistaiseksi ainakin purrut hyvin ikäryhmään 2 - 35 -vuotiaat, mutta uskoisin faneja löytyvän vanhemmistakin. Kaveriksi tämä ruoka tarvitsee toki jotain ravintorikkaampaa, kuten kanaa tai kalaa yms.

Tuoretta salviaa (ruukku tai vähän vajaa)
Iso nokare voita
Purkki (ruoka)kermaa
Spaghettia n. neljän hengen annos
Suolaa
Pippuria
Raastettua parmesaania

Keitä spaghetit ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsiksi/ pikkiriikkisen raaoiksi. Spaghettien kiehuessa valmista kastike. Sulata pienessä kattilassa voi ja lisää siihen salvia. Pyörittele hetken, lisää ruokakerma ja pippuria ja sekoita. Valuta spaghetit ja yhdistä kastikkeen kanssa. Sekoita pastaa hetken kuumalla liedellä, jotta kastike imeytyy siihen. Lisää lopuksi maun mukaan parmesaania ja suolaa ja pippuria.

Reseptin takana: Anna

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta reseptiltä! Tykkään salviasta, mutta mielestäni se antaa reilusti makua jo pienenä määränä, joten kysymys Annalle: montakos lehteä laitoit neljän hengen spagettiin? Kirjoitat että ruukku tai vähän vajaa. Entä pilkoitko salvian pieneksi vai heititkö lehdet kokonaisina kattilaan?
T. Rantamaan apu-emäntä

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni viimeksi laitoin kyllä kaupasta ostetun yrttiruukun suurin piirtein kokonaan, mutta se oli aika pieni ruukku. Pilkoin veitsellä pienemmäksi. Ihan täsmällinen ohje löytyy juurikin Rantamaalta Glorian keittokirjasta. Olisikohan ollut jopa itse kysyjän ostama? :)

Anna