4.9.2010

Suussasulava suklaakakku

Tässäpä ihanan suussasulava suklaakakku, jonka reseptin sain alunperin käyttööni pikkusiskoltani. Tarjosin kakkua kesällä syntymäpäivilläni ja käsitykseni mukaan se vieraille varsin hyvin maistui. Sama kokemus on ollut perheessä aina kun kakkua on joihinkin kissanristiäisiin valmistettu. Sanoisin, että lopputulos on ehkäpä jopa hieman sacherkakkumainen ja näin myös eräs ystävistänikin lopputulosta silloin kesällä luonnehti.

Pohja:

125 g voita
2,5 dl sokeria
100 g vesihauteessa sulatettua tummaa suklaata

3 kananmunaa
1rkl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kermaa

Sulata voi ja vatkaa sokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää muut aineet ja kaada seos voideltuun vuokaan. Itse sekoitin varmuuden vuoksi kuivat aineet ensin keskenään ja laitoin jauheseoksen siivilän läpi kakkutaikinaan.


Paista kakkua 175 asteessa noin 50 min (kätevintä lienee käyttää paistamisessa silikonivuokaa).

Jäähdytä kakku kunnolla ennen seuraaviin vaiheisiin siirtymistä.

Täyte:

6 rkl voita
3 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 rkl vaniljasokeria
6 rkl kylmää, vahvaa kahvia
(3 tl pölykahvia)

Kostutus:

Vaniljasokerilla maustettua maitokahvia


Sekoita kaikki täytteen kuivat aineet keskenään ja lisää ne muiden ainesten joukkoon. Sekoita täyte tasaiseksi.


Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta molemmat puolet kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maitokahvilla.

Levitä varsinainen täyte tasaisesti alemmalle kakkupuoliskolle ja nosta kakun kansi paikalleen (älä säästele täytteessä).


Kuorrutus:

6 rkl kaakojauhetta
4 dl tomusokeria
2 tl voita
6 rkl vettä (itse taisin laittaa nestettä enemmän, niin kauan, että kuorrutteesta tuli helposti levitettävää)

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään (jälleen kannattaa sekoittaa kuivat ainekset ensin). Sekoita riittävän voimakkaasti ja niin kauan, että seoksesta tulee täysin tasainen.

Levitä kuorrute tasaisesti jäähtyneen kakun pintaan niin, että pinta on täysin sileä.

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Itse laitoin pintaan vain kaksi tuoretta kirsikkaa varsineen ja pari sitruunamelissan lehteä. Tarjosin myös runsaasti tuoreita kirsikoita erillisestä kulhosta kakun kanssa.


Reseptin takana: Raisa (alkuperäinen resepti Raisan pikkusiskolta Reijalta, alkuperäistä on hieman muokattu ja mukaan on lisätty sanallisia ohjeita)


Ei kommentteja: