4.9.2010

Feta-pinaattirullat

Sain tässä taannoin ilmaiseksi jonkinlaisena oheislahjana yllättävän hyvän keittokirjan. Tai oikeastaan kokkauskirjan (en pidä suomen kielen sanasta keittokirja, koska se puhuu pelkistä keitoista). Tämä kirja sisälsi useita helppoja ja hauskoja reseptejä ihmislle, jotka haluavat kokata omille ystävilleen vailla turhaa stressiä ruuan onnistumisesta, mutta kuitenkin painottaen hyviä raaka-aineita ja ruuanlaiton hauskuutta. Kirjan nimikin oli osuvasti ja tärkeää viestiä painottaen: Aikaa ystäville. Monta hyvää reseptiä näyttäisi olevan mukana ja tässä niistä yksi varsin mainio, jonka suosiota tulin testanneeksi ystävilläni piknikviltillä Porin Jazzeilla. Ja tässäkään tapauksessa en tietenkään malttanut olla hieman muokkaamatta alkuperäistä reseptiä.

Ainekset:
2 pakastettua voitaikinalevyä (kahdesta tulee tosin varsin vähän, joten säädä reseptin aineksia heti ylöspäin jos syöjiä on enemmän kuin 2-3)
250 g tuoretta pinaattia/pakastettu toimii myös hyvin, esim. talvella
pari kevätsipulia varsineen tai pieni purjo, riippuen, mitä on saatavilla
1 punainen chili
150 g fetajuustoa
1 pieni nippu hienonnettua tilliä
suolaa ja pippuria (molemmat mileuiten myllystä)
1 kananmuna voiteluun
pinnalle seesaminsiemeniä

Ota voitaikinalevyt sulamaan ja kuumenna uuni 200 asteeseen.

Täyte:
Poista pinaatista lehtiruodit. Huuhdo ja kuivaa pinaatti.
Pilko kevätsipulit varsineen tai suikaloi purjo.
Kuumenna kattilassa oliiviöljyä ja kuullota sipulit/purjo pehmeiksi.
Vähennä lämpöä ja lisää pinaatti. Höyrytä sitä kannen alla 1-2 minuuttia (höyrytys menee tässä tapauksessa ryöppäyksestä).
Halkaise chili ja poista siitä siemenet ja kanta. Leikkaa chili ohuiksi suikaleiksi tai oikein pieniksi kuutioiksi.
Kuutioi fetajuusto pienehköiksi kuutioiksi ja lisää se kattilaan. Anna fetajuuston sulaa hiukan.
Hienonna tilli ja lisää se sekaan pilkotun chilin kanssa. Rouhi sekaan suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä.

Rullat:
Tee pahvista 15x15 cm:n muotti. Kaulitse voitaikinat isoiksi levyiksi. Leikkaa kaulitusta taikinasta veitsen ja muotin avulla sopivan kokoisia levyjä. Näin saat tasakokoisia rullia.
Laita täytettä neliöiden keskelle ja kääri levyt rullalle kevätkääryleiden tapaan: nosta reunat täytteen päälle ja kääri rullalle.
Nosta rullat uunipellille leivinpaperin päälle saumakohta alaspäin. Voitele rullat kananmunalla ja paista uunissa noin 15 minuuttia. Jos haluat, voit lisätä pintaan esimerkiksi seesaminsiemeniä.

Valmiit rullat säilyvät tietysti parhaiten jääkaapissa ja ovat maukkaita myös kylminä. Jos haluat,voit tehdä rullat valmiiksi jo etukäteen ja paistaa ne vasta hetki ennen vieraiden saapumista/tarjoilua.

Reseptin takana: Raisa (alkuperäinen resepti löytyy Nina Cappelenin kirjasta Aikaa Ystäville)

Ei kommentteja: