18.9.2010

Intialainen linssimuhennos

Taannoisen tyttöjen intia-illan kasvismenun kirkas hitti, linssimuhennos! Reseptin mukaan tästä pitäisi tulla 6 annosta, mutta todistetusti satsi uppoaa helposti neljään naiseen.

3 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
3 tomaattia kuutioituna
pala punaista chiliä hienonnettuna
1 tl suolaa
1 tl kurkumaa
2 rkl kirkastettua voita
2 tl garam masalaa
(laitoimme suolaa ja mausteita ainakin 2-3 kertaa reseptin suositusmäärän, intialaisen pitää MAISTUA!)

Kirkasta voi: Laita pala voita kattilaa ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hetki miedolla lämmöllä ja siirrä pois liedeltä. Voin "sakan" pitäisi painua pohjaan ja kirkkaan nesteen erottua. Kaada kirkas osa erilleen odottamaan että lisäät sen lopuksi ruokaan.

Huuhtele linssit hyvin kylmällä vedellä (kunnes huuhteluvesi on täysin kirkasta). Kumoa linssit kattilaan. Lisää joukkoon vesi, tomatit, chili, suola ja kurkuma. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen n. 15 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa.
Lisää lopuksi kirkastettu voi sekä garam masala. Tarkasta maku (=lisää mausteita!!!).

Seuralaiseksi sopii basmatiriisi ja raita.

Reseptin takana: Teija (Resepti on napattu jostain ruokalehdestä, todennököisesti Maku-lehdestä.)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää oli :)