24.9.2010

Munakoiso kikhernecurrylla täytettynä

Tämän torstain Hesarissa oli resepti, jota kasvissyöjän oli ehdottomasti kokeiltava. Jännityksen lisäämiseksi ydystin reseptiä hieman veljeni kasvattamalla vahvalla chilillä. Kieli ja kitalaki ovat edelleen tallella ja ohje osoittautui muutenkin kaikin puolin miellyttäväksi tuttavuudeksi. Ainoa yllätys oli sen yksinkertaisista ainesosista huolimatta varsin pitkä valmistusaika. Nälkäisenä lenkkeilijänä en malttanut itkettää munakoisoja ihan noin pitkään, mutta varttikin riitti oikein kelvolliseen lopputulokseen!

3 keskikokoista munakoisoa
öljyä
Täyte:
1 prk (400 g) säilykekikherneitä (tai itsekeitettyjä)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 rkl öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl mietoa currytahnaa
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa
3 dl kookosmaitoa
1 dl juustoraastetta (Hesari ehdotti halloumia, itse käytin Polar 15%:a)
+ pieni pala vahvaa chiliä


Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Koverra ulos munakoison sisukset niin, että kuoreen jää vielä noin sentin kerros hedelmälihaa. Sipaise kuoren reunoille öljyä ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää. Jätä palat sivuun odottamaan täyttöä.

Leikkaa paistamaton munakoison sisus kuutioiksi. Pane kuutiot siivilään ja ripottele päälle suolaa. Itketä munakoisoja puolne tunnin ajan ylimääräisen nesteen irrottamiseksi. Huuhtele viipaleista suola ja painele kuiviksi talouspyyhkeellä. Paista palat pannulla öljyssä kypsiksi. Nosta talouspaperin päälle odottamaan.

Kuumenna kattilassa öljyä ja kuullota kuorittu ja silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää curry ja tomaattipyree ja kuullota vielä hetki. Lisää kattilaan valutetut kikherneet, kanelitanko, kardemumma ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia, kunnes koostumus on kiinteähköä ja nestettä haihtunut. Poista kanelitanko ja lisää sekaan munakoisopalat. Sekoita tasaiseksi.

Täytä esipaistetut munakoisonpuolikkaat seoksella. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Nauti heti esim. salaatin kanssa.


Reseptin takana: Anna (Ruokatorstain käyttäjänä)


Ei kommentteja: