4.9.2010

Perinteinen marjapiirakka

Loppukesästä/alkusyksystä on kiva tehdä marjapiirakoita - varsinkin kun tuoreita marjoja on vielä hyvin saatavilla. Tässä eräs pitkään mukana pysynyt perinteinen piirakkaresepti, joka on saanut mukavasti kehuja kautta vuosien.

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 dl marjoja, esimerkiksi mustikoita ja vadelmia. Punanerukat tai puolukat sopivat myös hienosti.
1 prk kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria (käytä mieluummin aitoa vaniljasokeria kuin teollista, toki saman asian ajavaa, vanilliinisokeria)

Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle marjat.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos marjojen päälle mahdollisimman tasaisesti.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptin takana: Raisa (alkuperäinen tarttui matkaan jo koulun köksän tunnilta, muistaakseni jostakin Valion lehtisestä vuonna 1990)

Ei kommentteja: