Grillibileiden yösnackina lanseerattujen thai-henkisten kalakakkujen reseptiä kyseltiin, joten tässäpä tulee! Tästä satsista tuli n. 12 kpl.
500 g vaaleaa, ruodotonta kalaa (käytin pegasus-filettä)
(laitoin myös puoli purkkia jokirapuja, kun sattui kaapissa olemaan, katkaravut kävisi varmasti myös)
3 tl punaista curry-tahnaa
3 rkl thai-kalakastiketta
pätkä punaista chiliä silputtuna
muutama kaffir-limen lehti hienonnettuna
1 munanvalkuainen
3 tl maizenaa
2 kevätsipulin vartta pilkottuna
tuoretta korianteria silputtuna
n. 10 vihreää neulapapua pilkottuna
Paloittele kalafile ja muussaa se (ja ravut) tehosekoittimella tai blenderillä tahnamaiseksi. Lisää tehosekoittimeen currytahna, kalakastike, chili, limenlehdet, munanvalkuainen ja maizena ja sekoita vielä koneella. Lisää lopuksi korianteri, kevätsipuli ja pavut ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin vartiksi "tekeytymään".
Muotoile taikinasta pieniä (5x5cm) pihvejä reilusti öljytyn leivinpaperin päälle. Taikina on tahmaista ja käsittelyä helpottaa kun taputtelee valmiille pihveille oliiviöljyä päällekin. Paista 250 asteessa grillivastuksen alla kunnes pinta on kauniin ruskea. Käännä pihvit ja ruskista väri vielä toiselle puolelle.
Virallisesti kalakakut pitäisi kai paistaa pannulla, mutta ainakin suuren tuotantoerän käsittelyssä uuni toimi mainiosti eikä lopputulos ole niin rasvainen (eikä koko keittiö haise kalalle).
Tarjoa sweet&sour thaikastikkeen kanssa.
Reseptin takana: Teija
23.7.2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Moi,
mitä on pegasus-file?
Pangasiukseen olen just tutustunut ja taas tuli uusi laji.
Heh, taitaa olla sama kaveri, mun virhe - joku omituinen vaalea mauton kala joka tapauksessa:)
Lähetä kommentti