1.4.2010

Halloumi-sitrussalaatti

Halloumi grillattuna on ihanaa, tästä saattaa tulla kauden suosikkimme jahka grilli joskus paljastuu lumen alta. Mutta hyvin toimi paistinpannullakin! Resepti sattui silmiin Pirkasta ja muuntui ostosretken muistinvaraisuudessa tällaiseksi:

(2 hlölle)
n. 1/2 pakkaus halloumia
rapeaa salaattia
1 keltainen paprika
1 appelsiini
1 greippi
n. 1dl siemensekoitusta (pinjan-, kurpitsan ja auringonkukan siemeniä, esim. green taste)

Valkoista balsamico-kastiketta (Stockalta saa ihanaa Balsamix Crema Agrodolce bianca -balsamico-kastiketta) tai tee sulata itse sokeria/hunajaa ja tilkka mehua valkoisen balsamicon kanssa.Esivalmistelut:
Leikkaa halloumi viipaleiksi ja laita likomaan veteen tai maitoon. Kuori ja paloittele appelsiini ja greippi niin, että niihin jää mahdollisimman vähän "valkoista", ts. irrota pelkkä hedelmäliha paloina niin hyvin kuin kärsivällisyys riittää. Paloittele paprika suikaleiksi. Paahda siemenet kevyesti pannulla. Tee kastike jos et käytä valmista.

Kokoa salaatti:
Revi salaatti lautasille tai salaattivadille. Lisää hedelmälohkot mehuineen. Grillaa liotetut halloumiviipaleet tai paista ne tilkassa öljyä. Lisää sopivasti väriä saaneet halloumit salaatin päälle ja ripottele paahdetut siemenet joukkoon. Lorauta salaattiin sopivasti balsamico-kastiketta.

Reseptin takana: Teija

Ei kommentteja: