29.3.2010

Kvinoa tuli taloon

Viikonlopun lopuksi teki mieli jotain kevyempää ja Stockan nettisivuilta löytyi oheinen kvinoa-katkarapusalaatin resepti. Vaikka kvinoa onkin allekirjoittaneelle vanha tuttu ravintoloista, löysi se tiensä oman keittiöni hyllylle vasta nyt. Purkin tarkempi tarkastelu osoitti, että se on itseni kaltaiselle semikasvissyöjälle oikein superruokaa - se kun suorastaan pursuaa rautaa, proteiinia ja kuitua! Kvinoan tuoman terveellisyystyytyväisyyden lisäksi reseptin yrttinen salaattipohja oli myös oikein miellyttävä.

Kvinoaa löytyy jo perusmarketistakin, mutta muuten sunnuntai-iltana oli jo liian myöhä lähteä erikseen metsästämään hasselpähkinäöljyn ja gourmet-katkarapujen tyyppisiä hifistelyjä. Salaatti onnistui mielestäni kuitenkin ihan hyvin taviskatkaravuilla ja oliiviöljyllä. Korvasin myös paprikan retiiseillä ja salaattimausteen suolalla ja pippurilla ja nähtävästi nyt näin tarkemmin tutkittuna unohdin pavut pakastimeen...

Kvinoa-katkarapusalaatti

3½ dl kvinoaa
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku villirucolaa
1 ruukku basilikaa
1 ruukku minttua
1 punainen paprika
100 g vihreitä pakastepapuja
1 punasipuli
1 prk Stockmann Gourmet -liemikatkarapuja tai -ravunpyrstöjä
Kastike
1 osa valkoista balsamicoa tai
sherryetikkaa
3 osaa hasselpähkinäöljyä
salaattimaustetta
Käsittele kvinoaa pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Niitä on huuhdottava useamman kerran kylmässä vedessä. Keitä miedosti suolatussa vedessä pakkauksessa olevan aikasuosituksen mukaan. Anna jäähtyä. Revi salaatinlehdet ja silppua yrtit. Kuutioi paprika ja sipuli. Sekoita kaikki ainekset ja kostuta salaattikastikkeella.


Reseptin takana: Anna

Ei kommentteja: