8.3.2010

Vuohenjuustolasagne

Tämä on klassikkobravuuri, jolla on ruokittu niin nälkäiset illallisvieraat kuin pitkän laskupäivän tehneet alppikanuunatkin.

n. 10 kpl lasagnelevyjä
Tomaattikastike:
1-2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 prk tomaattimurskaa (voi olla tavallista, chilillä maustettua tai yrttimaustettua)
1 pieni prk tomaattipyrettä
2-3 porkkanaa raastettuna
ja/ tai 1 prk tuoreita herkkusieniä
1-2 rkl sokeria tai hunajaa
Suolaa
Pippuria
Tuoreita tai kuivattuja yrttejä (basilikaa, timjamia, oreganoa, persiljaa)

Valkokastike
3-4 rkl (n. 40 g) margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 pötkö (~200 g) vuohenjuustoa

Pinnalle
Juustoraastetta

Laita ensin tomaattikastike muhimaan. Pilko sipuli, valkosipulinkynnet ja chili, josta olet poistanut siemenet. Kuori ja raasta porkkanat ja pese ja pilko herkkusienet.
Lämmitä paistinpannu/ paistokasari hieman yli keskilämmön mutta alle maksimilämmön. Lisää oliiviöljy ja sitten pilkotut sipuli, valkosipuli ja chili. Kääntele hetki. Lisää herkkusienet (jos käytät) ja kuullota pari minuuttia käännellen.
Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree sekä pieni tilkka vettä ja sekoita.
Lisää porkkanaraaste ja laske lieden lämpöä hieman ja jätä kastike kannen alle muhimaan välillä sekoittaen. Lisää myös tarvittaessa vielä vähän vettä.


Valmista valkokastike. Sulata margariini kattilassa, mutta älä ruskista.
Lisää jauhot ja sekoita.
Kaada kattilaan maitoa pieni osa ja sekoita tasaiseksi.
Lisää seuraava osa jälleen koko ajan sekoittaen. Toista kunnes olet käyttänyt koko maidon.
Sekoita vielä koko ajan ja keitä pari minuuttia.
Poista vuohenjuuston kuori ja lisää kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Palaa tomaattikastikkeen pariin. Lisää hunaja, yrtit ja hieman suolaa ja pippuria. Tarkasta maku.

Kokoa lasagne voideltuun lasagnevuokaan. Kaada vuoan pohjalle tomaattikastiketta ja levitä päälle lasagnelevyt.
Kaada leyjen päälle tomaatti- ja juustokastiketta. Levitä päälle jälleen lasagnelevyt. Täytä näin kerroksia niin kauan kuin tomaattikastiketta riittä.
Kaada viimeisen lasagnelevykerroksen päälle ainoastaan juustokastiketta ja sen pinnalle juustoraaste.
Paista lasagne 200 asteessa noin 30-40 min. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Reseptin takana: Anna

Ei kommentteja: