8.3.2010

Sunnuntai-aamun omeletti

Siitä lähtien kun ravintola-alalla työskentelevä ystävä opetti, että munakkaan munat ja vesi kannattaa vispata kuohkeaksi ihan vispilällä, meillä on syöty paljon aamiaismunakkaita. Lopputulos on ihanan kuohkea.

3 kananmunaa
3 rkl vettä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl öljyä


+ joko
1-2 kevätsipulia varsineen
½ paprika
(tuoreita yrttejä silputtuna, esim. basilikaa tai timjamia jos sattuu olemaan)
tai
1 tl (Dijon)sinappia
50 g kalkkunaleikettä (myös kypsä kalkkunafile paloiteltuna käy)
½ sipuli tai ½ dl ruohosipulisilppua
Pilko kevätsipuli ja paprika (tai sipuli ja kalkkunaleike) pieneksi.

Riko kananmunat kulhoon ja lisää vesi. Vispaa hetki seos kuohkeaksi. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. (ja sinappi, jos teet kalkkunaversion)

Kuumennä öljy pannulla. Lisää sipulit ja pyörittele hetki. Lisää kananmunaseos sekä paprikasilppu ja yrtit (tai kalkkuna).
Pienennä lämpö miedolle ja kaavi seosta puuhaarukalla/lastalla kunnes se alkaa kunnolla hyytymään. Anna munakkaan hyytyä rauhassa 5-10 minuuttia, kunnes se ei enää ole mistään kohtaa “juoksevaa”.

reseptin takana: Teija

Ei kommentteja: