9.3.2010

Tiramisu

Tässä versiossa osa mascarponesta on korvattu kevyttuorejuustolla. Ihan yhtä herkullista ja vähän pienempi synti herkuttelijoille!

1 dl sokeria
4 munankeltuaista
4 valkuaista
350 g mascarponejuustoa
400 g maustamatonta kevyttuorejuustoa (esim. 12% Philadelphia)
Biscotti Savoiardi Vaschetta -keksejä
3 dl espressokahvia tai erityisen vahvaksi keitettyä peruskahvia
Amaretto-likööriä niin että maistuu kunnolla kahvissa
Kaakaojauhetta

Valmista kahvi ja terästä kunnolla liköörillä. Valmista kakku n. 1,5 litran vetoiseen piirakkavuokaan. Laita vuoan pohjalle paksu kerros kahvilla kostutettuja keksejä.
Vaahdota sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone- ja tuorejuusto keskenään ja sitten varovasti juustosekoitus ja keltuaisvaahto. Lopuksi vatkaa vielä valkuaiset vaahdoksi ja lisää keltuais-juusto-seokseen.

Kaada seos keksikerroksen päälle. Sihtaa kaakaojauhetta koristeeksi kunnon kerros (niin että pinta peittyy kunnolla). Jäähdytä pari tuntia.

Reseptin tarjosi: Anna (tuunattu versio Stockan tiramisusta)

Ei kommentteja: