9.3.2010

Mango-juustokakku

Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g rasvaa sulatettuna

Täyte
2 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa
1-1,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 liivatelehteä

Pinta
2 prk mangososetta (Piltti tms.)
2 liivatelehteä

Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele muruseos irtopohjavuokaan.
Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Laita täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja sokeria oman makeusasteen mukaan. Lisää vanilliinisokeri. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne lähes kiehuvaan vesitilkkaan (voi myös käyttää sitruunamehua). Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos kerma-tuorejuustoseokseen ja kaada vuokaan. Tässä toimittava nopeasti, ettei liivateseos hyydy liikaa ja paakkuunnu :-)

Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin/ kunnes pinta on kovettunut. Pinnalle valmistetaan mangososeseos, jossa hyydykeaineena liivate samoin kuin täytteessä.

Reseptin takana: Jaksu

Ei kommentteja: