8.3.2010

Thaimaalainen kanacurry

Tämä thaicurry ei ole liian tulinen vaan makeahkompi versio, arjen kestosuosikki meidän perheessä!

400 g maustamattomia broilersuikaleita tai fileetä paloiteltuna
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl ruokosokeria tai palmusokeria (ruskeaa)
2 rkl Panang-currytahnaa tai 1,5 rkl green curry tahnaa (reilut lusikalliset!)
2 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna (ei välttämätön)
1 lime (mehusta puolet riittää)
1 iso sipuli
1 paprika
1 tölkki kookosmaitoa (Rainbow'n pahvitölkissä on paras!)
1,5 rkl thai-kalakastiketta
n. 1/3 punaista chilipalkoa
I ruukku thaibasilikaa, kanelibasilikaa tai tavallista basilikaa

Jasmiiniriisiä tai basmatiriisiä (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)

Laita riisi kypsymään, se ehtii sopivasti valmiiksi kun kastike on valmis. Kastike ei odota riisin kypsymistä vaan riisi odottaa kastiketta!

Valmistele kasvikset: raasta inkivääri, raasta limen kuori, silppua valkosipuli, kuori ja paloittele sipuli ISOIKSI lohkoiksi, viipaloi paprika reilunkokoisiksi suikaleiksi, pilko pätkä chilipalkoa pieneksi

Valmista kastike isossa paistokasarissa:
Mittaa pannulle öljy, currytahna ja sokeri. Kuumenna hetki, että sokeri sulaa tahnan joukkoon. Lisää valkosipulisilppu.
Lisää broilersuikaleet ja rastettu inkivääri pannulle ja pyörittele tahnassa kunnes broiler on päällisin puolin kypsynyt (ei näy enää punaista lihaa). Muutama minuutti riittää, seos ei saa päästä kuivumaan.
Lisää puolet kookosmaidosta (jos kookosmaito köntsääntynyt, säästä lisää se vetinen osa tässä vaiheessa ja säästä kiinteämpi osa myöhemmäksi). Vähennä hellan lämpöä vähän ja anna kiehua n. 5 minuuttua.
Lisää tämän jälkeen sipulilohkot ja paprikasuikaleet ja kypsennä vielä pari minuuttia
Lisää loppu kookosmaidosta ja chilisilppu ja kuumenna vielä kiehumispisteeseen.
Ota kasari liedeltä ja sekoita joukkoon basilikanlehdet kokonaisina, raastettu limenkuori, kalakastike ja purista puolikkaan limen mehu.
Maista. Jos kastike kaipaa lisää suolaisuutta, lisää vähän kalakastiketta.
Tarjoile samantien riisin kanssa, ettei kasvikset ehdi löllööntyä!

Reseptin takana: Teija

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

pirun hyvä resepti...tietty mausteita oman maun mukaan "vähän" reilummin! ;)