8.3.2010

Äidin makaronilaatikko

Jostain syystä mikään makaronilaatikko ei ole yhtä hyvää kuin oman äidin. Tässä siis se äitiversio!

5 dl makaronia (tummaa tai vaalea tai molempien sekoitusta)
vähän suolaa keittämiseen
400- 500g jauhelihaa
2 sipulia (isohkoa)
öljyä (esim. rypsi) paistamiseen
1-2 tl suolaa
1 tl musta tai valkopippuria
1/2 tl paprikajauhetta (ei pakollista)

Munamaito:
5-7dl maitoa (nykyisin laktoositonta)
2-3 munaa
mausteeksi 1/2 tl suolaa, valko tai mustapippuria (myös voi kokeilla 1/2tl basilikaa)

Pinnalle:
2-3dl juustoraastetta

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan yleensä n.8-10 min. Valuta liika vesi pois.
Kuori ja hienonna sipulit. Paista sipulit ja jauheliha öljytilkassa, joko yhdessä tai erikseen.
Voitele uunivuoka tilkalla öljyä
Sekoita sipulit, makaronit, jauheliha ja mausteet keskenään ja kaada vuokaan.
Sekoita kulhossa munat, mausteet ja maito, kevyesti vatkaten.
Kaada munamaito vuokaan makaroniseoksen päälle, niin että seos suurin piirtein peittyy.
Ripoittele lopuksi päälle juustoraaste.
Paista uunissa 200 asteessa noin 40 min. (tai 175 asteessa noin tunti)
Jos tummuu uunissa liika peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla.

Tarjoile lisäksi puolukkasurvosta, etikkakurkkua, ketsuppia ja etikkapunajuurta.

Reseptin tarjosi: Äiti L.

Ei kommentteja: