8.3.2010

Suolainen piiras (kinkku- ja kasvisversio)

Tämä piiras on mutkatonta illanistujaisruokaa ja täytteitä voi vaihdella jääkaapin sisällön mukaan. Tässä 2 hyväksihavaittua täytevaihtoehtoa.

Peruspohja
100 g rasvaa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
ripaus suolaa

Nypi voi ja jauhot sekaisin käsin tai sekoita monitoimikoneessa. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Lisää täyte.

Täytevaihtoehdot:

Kinkku-juustotäyte:
200 g pizza- tai kinkkusuikaleita
1 ps (150 g) Emmental-juustoraastetta
3 munaa
1 prk ruokakermaa
ripaus mustapippuria
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 paprika kuutioina

Yhdistä aineet ja kaada piiraspohjalle.

Feta-pinaattitäyte:
150 g pakastepinaattia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 rkl voita/rasvaa paistamiseen
1 prk (200 g) ruokajogurttia
1 dl kevytmaitoa
3 munaa
ripaus mustapippuria
1 prk (180 g) fetajuustoa (pehmeä lajike)

Sulata pinaatti ja purista neste pois. Kypsennä pinaattia ja paloiteltua sipulia rasvassa pannulla, kunnes neste on haihtunut. Nosta liedeltä ja jäähdytä hetki. Sekoita joukkoon täytteen muut ainekset, viimeisenä valutettu ja paloiteltu feta. Kaada täyte piiraspohjalle.

Kypsennä 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Reseptin takana: Jaksu

1 kommentti:

Teija kirjoitti...

Tästä saa hauskan espanjaversion, kun laittaa täytteeksi mausteista chorizoa, paahdettua paprikaa (saa purkista) ja sipulia ja käyttää juustona manchegoa. Testattu grillijuhlissa! :)