8.3.2010

Lihapullat pastan ja tomaattikastikkeen kera

Lihapullapasta on comfort foodia, jota matkoilla ollessamme päätämme ensimmäisenä kotiin palattuamme kokata.

(Resepti on 2-3 hlölle)

Lihapullat:
350 g naudan paistijauhelihaa
tuhti viipale vaaleaa leipää
1 dl vettä
1 sipuli tai ½ pussillista pakastesipulisilppua
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 kananmuna

Kastike:
1 purkki paseerattua tomaattia
1 sipuli tai ½ pussillista pakastesipulisilppua
1 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
2 tl sokeria
1 tl kanelia
1 tl suolaa
n. 2 tl mustapippuria (voi rouhia ihan reippaasti myllystä, saa olla reilusti)
n. ½ tl cayennepippuria

pieni pala chiliä tai chili exposion maustesekoitusta
1-1,5 dl vettä tai punaviinia
runsaasti tuoretta basilikaa tai timjamia

Pastaa (esim. tagliatelle) keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan

Parmesania annosten päälle höylättäväksi.

Valmista kastike::
Silppua sekä lihapullien että kastikkeen sipulit pieneksi ja kuullota öljyssä isossa paistokasarissa (ei tarvitse ruskistua, kunhan muuttuu läpikuultavaksi). Siirrä puolet sipulista sivuun, niin voit lisätä ne myöhemmin lihapullataikinaan.
Lisää joukkoon vielä silputut valkosipulinkynnet ja kuullota vielä pieni hetki.
Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja vesi/viini ja pienennä hellan lämpö välittömästi hyvin miedolle lämmölle
Lisää sokeri, kaneli, suola, mustapippuri , chili ja cayennepippuri ja laita kansi pääälle.

Kastike saa hautua rauhassa minimilämmöllä kunnes olet valmistanut lihapullat ja keittänyt pastan. Jos näyttää että kastike “menee kasaan”, lisää vähän vettä/viiniä, jotta pysyy mehevänä. Lisää basilikanlehden joukkoon vasta juuri ennen tarjoamista.

Valmista lihapullat:
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille.
Revi leipäpala (ilman kovia reunoja) pieniksi paloiksi ja laita se veden kanssa taikinakulhoon. Anna imeytyä n. 5 min.
Lisää taikinakulhoon jauheliha, kuullotettu sipuli, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi massaksi (onnistuu parhaiten kädellä). Sekoita lopuksi joukkoon kananmuna.
Muotoile massasta golfpallon kokoisia lihapullia leivinpaperille
Kypsennä uunissa n.15- 20 minuuttia

Aloita pastan keitto kun laitat pullat uuniin, niin ne ovat yhtä aikaa valmiit.

Reseptin takana: Teija

Ei kommentteja: