8.3.2010

Spagetti frutti di mare

Tämä pastaresepti on hioutunut vuosien mittaan täydelliseksi - ehdotonta lempiruokaosastoa!

Spaghettia tai fettucine-pastaa ruokailijoiden määrän mukaan
2-3 rkl oliiviöljyä
n. 200 g paseerattua tomaattia
1 pieni purkki tomaattipyrettä
n. ½ punainen chili
2-3 valkosipulinkynttä
Äyriäissekoitus pakasteesta (kun ei ole tuoreena ainakaan Suomessa)
ja/ tai halutessa myös jättikatkarapuja lisää
½ - 1 dl valkoviiniä
Paljon tuoretta lehtipersiljaa tai silopersiljaa (ainakin pari desiä)
n. 1 rkl hunajaa tai sokeria
Suolaa
Pippuria

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ole tarkkana keittoajan kanssa, että pasta on juuri ja juuri kypsää.
Pilko valkosipulit ja chili. Poista chilistä siemenet. Silppua persilja.
Lämmitä pannu tai paistokasari hieman yli keskilämmöllä.
Lisää oliiviöljy ja sen lämmettyä valkosipulinkynnet ja chili. Kuullota sekoittaen hetki.
Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattipyre.
Kaada pannulle valkoviini ja anna kiehahtaa.
Lisää sokeria, suolaa ja pippuria maun mukaan (=maista! :)).
Sulata äyriäissekoitus/ ravut ja kaada ylimääräinen vesi pois. Laita merenelävät pannulle.
Kun merenelävät ovat lämpimät/ kypsät (vie n. muutaman minuutin), sekoita joukkoon vielä suurin osa persiljasilpusta.
Kun spaghetit ovat kypsiä, lisää pieni tilkka oliiviöljyä ja loppuosa persiljasilpusta.
Yhdistä spaghetit kastikkeeseen pannulla lämpimällä liedellä ja sekoita hetki. Näin pastat imevät itseensä hieman kastiketta ja kypsyvät vielä hieman lisää.
Syö heti ilman parmesania (italialaisten mielestä parmesanin ja merenelävien yhdistäminen on rienausta).

Reseptin takana: Anna

Ei kommentteja: