9.3.2010

Chorizopasta


Tämä pasta on kehitelty BaliHai-ravintolan chorizopastasta inspiroituneena - lopputulos on jotakuinkin samoissa sfääreissä alkuperäisversionsa kanssa ja kuuluu lempiruokiimme.

1 paketti nakki-tyyppisiä chorizomakkaroita (esim. Helsingin makkaratehtaan)
1 pieni sipuli
n. 10 tuoretta herkkusientä
1 rkl oliiviöljyä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 dl vettä
1,5 tl mustapippuria
½ tl chilijauhetta (mielellään myllystä)
hieman suolaa
1,5 tl sokeria
1 tl paprikajauhetta
tuoretta minttua (n. ½ ruukullista)
pastaa (esim. penne) pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä
Vuohen gruyereä tai manchegojuustoa pieninä palasina/lastuina annosten päälle
Valmista kastike (pastaveden voit laittaa samalla kiehumaan niin valmistuvat yhtäaikaa):
Pilko sipuli pieneksi, lohko herkkusienet ja pilko makkarat.
Kuumennä öljytilkka paistokasarissa ja lisää sipuli, sienet ja makkarat. Pyörittele kunnes makkarat ja sienet saavat hieman väriä ja sipuli muuttuu läpikuultavaksi.
Lisää tomaattimurska, ja vesi kasariin, pienennä lämpöä.
Lisää pippuri, paprikajauhe, chili, sokeri ja suola. Anna kiehua n. 5 minuuttia.
Ota kasari liedeltä ja sekoita mintunlehdet joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Reseptin takana: Teija

Ei kommentteja: