9.3.2010

Shepherd's pie

Tämä resepti on varastettu ja muokattu kirjasta ”Engelsk matlagning” (Anne Wilson). Tällä satsilla ruokkii isommankin porukan!
n. 700 g jauhelihaa (sika-nauta / nauta / lammas)

0,5-1 rkl voita

2-3 rypsiöljyä

2 keskikokoista sipulia

0,3-0,5 dl vehnäjauhoa

0,5 tlk sinappijauhetta tai 1-2 tl sinappia

3-4 dl kanalientä (joko 1,5 kuutiosta valmistettu tai itse esim. broilerin jämistä ja luista keittämällä)

0,5 dl tuoretta minttua

0,5 dl tuoretta persiljaa

0,5 tlk mustapippuria

2 rkl worcester-kastiketta


Muusia (4-5 isosta perunasta)




Laita uuni 200 asteeseen.


Laita paistinpannulle voi ja rypsiöljy, sitten paista sulaneessa seoksessa liha nätin ruskeaksi. Siirrä liha pois pannulta. Lisää pannuun rypsiöljyä ja kuullota melko pieneksi pilkotut sipulit. Lisää jauho ripotellen ja sinappijauhe tai sinappi.
Kaada kanaliemi koko ajan pannua sekoittaen. Seoksen pitäisi paksuuntua kastikkeeksi. Lisää jauhoa, jos mitään ei tapahdu. Vispaa, jos kökkööntyy.
Anna porista hiljalleen muutama minuutti. Lisää liha, pieneksi pilkotut minttu ja persilja, pippuri ja worcester-kastike. Sekoita hyvin. Lihaseos on valmis.


Voitele uunin kestävä laakea astia (vetoisuus n. 2 litraa) voilla tai öljyllä.
Kaada seos astian pohjalle. Levitä perunamuusi varovasti astian seoksen päälle niin, että se muodostaa sille n. 3 cm paksun katon. Painele haarukalla nätit kuviot muusin pintaan.


Anna paistua uunissa n. 45 min, kunnes paistos on saanut kauniin värin.



Vinkit:
ruuan ravintoarvoa voi parantaa seuraavilla kolmella tavalla: lihaseokseen voi sekoittaa herneitä (tuoreita tai pakastettuja) valmistuksen lopuksi, muusissa voi osan perunoista korvata porkkanalla ja osan lihasta voi korvata soijarouheella.
Jos kanaliemi on itse tehtyä, lisää samaan aikaan muiden mausteiden kanssa n. 1 tl suolaa.
Jos pitää juustosta, voi paistoksen päälle siivuttaa tai ripotella raastettua pehmenevää juustoa, esim. kermajuustoa tai cheddaria.



Reseptin takana: Reunis

Ei kommentteja: