9.3.2010

Italialainen perunasalaatti

Tämä salaatti on vakiinnuttanut paikkansa vappupiknikmenussa vuodesta toiseen!

800 g kiinteämaltoisia perunoita
pala purjosipulia
1 punasipuli
2 rkl kapriksia


Kastike:
3 rkl valkoviinietikkaa
¾ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl vettä
mustapippuria

Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Valmista perunoiden kiehuessa salaatinkastike eli sekoita keskenään kaikki kastikeainekset. Kuori ja viipaloi perunat lämpiminä (kastike imeytyy paremmin, kun perunat vielä lämpiä). Laita viipaloidut perunat kulhoon ja kaada kastike päälle. Laita kulhon päälle kelmu ja anna perunoiden jäähtyä. Leikkaa purjo ja punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita sipulit ja kaprikset salaattiin. Huom! Jos haluat salaattiin lisää väriä, käytä sinisiä Blue Kongo perunoita.
Reseptin takana: Riitta

Ei kommentteja: