9.3.2010

Muheva tomaattikeitto


1-2 rkl oliiviöljyä 1 valkosipulin kynsi
1-3 kevätsipulia

10-15 cm sellerinvartta

0,5 tl rakuunaa

0,5 tl basilikaa

0,5-1 rkl balsamicoa (tumma tai vaalea)

5-7 isoa punaista tomaattia (esim. espanjalaisia pihvitomaatteja tai loppukesän suomalaisia)

1-2 rkl kalakastiketta (thaimaalaista)

1-2 rkl soijakastiketta (mielellään vähäsuolaista)

1-2 tl pieniä kapriksia

1-1,5 tl piparjuuritahnaa

1-2 dl ruokakermaa

vettä



Kuullota paistinpannussa valkosipulia oliiviöljyssä, lisää pilkottu kevätsipu ja pilkottu selleri. Älä anna tummua, vain pehmetä n. 5 min. Lisää sitten siinä tahdissa, kun ehdit mitata ja hakea: rakuuna, basilika, balsamico, pilkotut tomaatit, kalakastike, soija, kaprikset, piparjuuritahna.

Anna porista kuumana vähintään 15 min, miellään kauemmin. Lisää vettä, jos seos alkaa kuivua.
Soseuta kaikki ainekset mixerissä (tällöin anna ensin hieman jäähtyä ja lisää kylmää vettä ja ruokakermaa jo aluksi, ettei astia ”räjähdä”) tai soseutussauvalla, jolloin voit lisätä vettä ja ruokakermaa pikkuhiljaa oikean keittokoostumuksen saamiseksi.
Ennen tarjoilua kuumenna keitto.



Vinkit: tuoretta rakuunaa ja basilikaa voi oikein mielellään käyttää ja muitakin yrttejä voi kokeilla, esim. minttu ja persilja sopivat hyvin.
Summittaiset määrät antavat vapauden käyttää enemmän aineita, joista muutenkin pitää. Mausteissa ei kannata kaikista laittaa maksimimäärää.
Reseptin takana: Reunis

Ei kommentteja: