Tämä on sen verran tuhti soppa, että menee hyvin pääruokana tai jos käytät alkuruokana, ei kannata tehdä isoja annoksia!
200 g linssejä
3 porkkanaa
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1-2 laakerinlehteä
n. 1 dl oliiviöljyä (määrää voi vähentää)
2 rkl tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl punaviinietikkaa
nippu tilliä (tai persiljaa)
Huuhtele linssit hyvin ennen keittämistä – linssejä ei tarvitse liottaa. Keitä linssit melkein kypsiksi vähäisessä vedessä. Pilko porkkanat ja sipuli. Lisää muut aineet paitsi punaviinietikka ja tilli. Valkosipulia voit lisätä maun mukaan joko puristettuna (1-3 kynttä) tai kokonaisina kynsinä, jolloin se antaa vain aromin. Tarkista veden määrä (huom! tämä keitto on sakeaa). Anna hautua noin puoli tuntia. Lisää viinietikka ja tillisilppu. Anna kiehahtaa. Vinkki: nauti raejuuston kera.
Reseptin takana: Riitta
9.3.2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti