9.3.2010

Ihana linssikeitto

Tämä on sen verran tuhti soppa, että menee hyvin pääruokana tai jos käytät alkuruokana, ei kannata tehdä isoja annoksia!

200 g linssejä
3 porkkanaa
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1-2 laakerinlehteä
n. 1 dl oliiviöljyä (määrää voi vähentää)
2 rkl tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl punaviinietikkaa
nippu tilliä (tai persiljaa)

Huuhtele linssit hyvin ennen keittämistä – linssejä ei tarvitse liottaa. Keitä linssit melkein kypsiksi vähäisessä vedessä. Pilko porkkanat ja sipuli. Lisää muut aineet paitsi punaviinietikka ja tilli. Valkosipulia voit lisätä maun mukaan joko puristettuna (1-3 kynttä) tai kokonaisina kynsinä, jolloin se antaa vain aromin. Tarkista veden määrä (huom! tämä keitto on sakeaa). Anna hautua noin puoli tuntia. Lisää viinietikka ja tillisilppu. Anna kiehahtaa. Vinkki: nauti raejuuston kera.

Reseptin takana: Riitta

Ei kommentteja: