9.3.2010

Mansikkasorbetti

(aivan mainio sellainen onkin!)

1 luomusitruuna
2 dl vettä
2 dl vaaleaa ruokosokeria
1/2 vaniljatanko
300 g tuoreita mansikoita (tai vadelmia, lakkoja, aprikooseja tai persikoita)
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Mittaa sokerilientä varten kattilaan vesi ja ruokosokeri, lisää ohuelti leikattu sitruunankuori ja vaniljatanko. Keitä 15 minuuttia ja jäähdytä. Purista joukkoon sitruunan mehu.
Kaada marjat ja sokeriliemi tehosekoittimeen (varmaan sauvasekoitinkin toimii). Soseuta sileäksi. Kaada seos pakasterasiaan ja pakasta. Käy survomassa jäätyvää massaa haarukalla tunnin kuluttua, jatka pakastamista tunti. Survo seosta muutaman kerran pakastumisen aikana.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri. Sekoita lopuksi valkuaisvaahto haarukalla sorbetin joukkoon ja jäädytä. Sorbetti on valmista tarjottavaksi tunnin kuluttua.

Reseptin takana: Anna

Ei kommentteja: