9.3.2010

Se oikea kotipizza

Pizzan täytteiden valinnassa on helppo laittaa riita puoliksi - täytä toinen puoli peltiä omilla suosikeillasi ja toinen puoli ruokaseuralaisen!

Pizzapohja
1 dl vettä
2 rkl öljyä
15 g hiivaa (1/3 palaa)
2 ½ dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
tämän ohjeen kun tuplaa saa uunipellille sopivan pizzapohjan.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna levyn kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia. Voitele levy tomaattipyreellä tai tomaattimurskakin käy. Täytteiden lisäämisen jälkeen paista 250 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.

Täytteet ovat omavalintaiset. Äijien makuun on varmastikin jauheliha, pepperoni, chili, hyviä ja kevyempään makuun vaikkapa sitten tonnikala, katkarapu, artisokka tms. Tuoretomaatti, tuoreet herkkusienet, parsa ovat myös maukkaita. Jos jauhelihaa käyttää pizzassa niin erittäin makoisaksi sen saa kun muiden mausteiden lisäksi lisää runsaasti ketsuppia jauhelihaan ja paistaa sen pannulla jauhelihan seassa.

Reseptin takana: Johanna

Ei kommentteja: