28.3.2010

Kana-korianteripullia nuudelikeitossa

Inspiraatio tähän kokeiluun löytyi Kariniemen reseptilehtisestä. Alkuperäisreseptikin on varmasti herkullinen, mutta sävelsin siitä astetta thai-henkisemmän version:

(4 hlölle)
Kanapullat:
400g broilerin jauhelihaa
1 valkosipulin kynsi
kourallinen tuoretta korianterisilppua
1 tl suolaa
mustapippuria
2 tl vihreää currytahnaa
1 kananmuna

Murskaa valkosipuli ja silppua korianteri. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja anna maustua jääkaapissa hetki. Pyörittele taikinasta valmiiksi pieniä, kiinteitä pullia (n. puolta pienempiä kuin perinteiset lihapullat) ja nosta pullat vielä jääkaappiin kunnes liemi on valmis.

Nuudeliliemi:
2 kevätsipulia varsineen tai 1 tavallinen sipuli
1 porkkana
100 g sokeriherneitä
tilkka öljyä
pätkä punaista chiliä
2 tl raastettua inkivääriä
7 dl kanalientä (valmista tai liemikuutiosta)
100 g munanuudeleita
tölkki kookosmaitoa
1 lime
1 rkl soijakastiketta
1-1,5 rkl thai-kalakastiketta

Valmistele ainekset: paloittele kevätsipuli tai suikaloi tavallinen, siivuta porkkana ohuiksi siivuiksi, suikaloi sokeriherneet, hienonna chili (poista siemenet), raasta inkivääri, raasta limen kuori. Tee kanaliemi, jollet käytä valmista.

Lämmitä öljy kattilassa ja lisää chili, inkivääri ja porkkanasiivut. Anna kuulottua hetki, mutta varo ettei inkivääri ala tummua. Lisää joukkoon kanaliemi ja anna kiehahtaa. Lisää kookosmaito, sipulit, sokeriherneet, soija- ja kalakastike ja purista joukkoon limen mehu ja kuumenna, kunnes liemi alkaa hiljalleen kiehua.

Ota kanapullat jääkaapista ja tipauttele pullat varovasti kiehuvaan liemeen (älä anna kiehua liikaa, ettei pullat hajoa). Katso että liemi peittää kaikki pullat ja lisää lopuksi nuudelit hieman pätkittynä sekä raastettu limen kuori. Hauduta pienellä lämmöllä n. 5 minuuttia ja tarjoile.

Reseptin takana: Teija

Ei kommentteja: