9.3.2010

Hummus

Hummuksen paksuutta voi säädellä mieleisekseen/käyttötarkoituksen mukaan lisäämällä vettä/sitruunamehua. Itse pidän hummuksesta melko löysänä.

1 prk kikherneitä tai vastaava määrä itsekeitettyjä
1 valkosipulinkynsi
n. ½ tl kuminansiemeniä
n. ½ tl jauhettua paprikaa
½ sitruunan mehu tai maun mukaan vielä enemmän
1 - 2 rkl tahinia (seesamitahnaa purkissa)
n. ½ tl suolaa
½ - 1 dl oliiviöljyä
½ - 1 dl vettä

Laita koko satsi kerralla tehosekoittimeen ja anna huristaa. Tarkista maku ja koostumus. Lisää ainesosia tarpeen mukaan ja hurauta uudelleen. Sopii sekä dippikastikkeeksi että leivän päälle.

Reseptin takana: Anna

Ei kommentteja: