9.3.2010

Coca-leipä

Coca-leipä muistuttaa paljon foccacciaa, mutta päälle tulee mehevämmät täytteet. Kannattaa kokeilla!

1 pss kuivahiivaa
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 tl kuivattua rosmariinia
5-6 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä


Päälle:
½ dl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
1 keltasipuli
1 dl mustia oliiveja (kivettömiä)
ripaus karkeaa suolaa / merisuolaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja rosmariini. Vatkaa osa jauhoista taikinaan haarukkavatkaimella. Lisää loput jauhot vähitellen ja alusta taikinaa toisella kädellä. Lisää mukaan loppuvaiheessa öljy ja alusta taikina kimmoisaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnut taikina leivinpöydällä. Taputtele tai kauli taikina pellille, leivinpaperin päälle matalaksi leiväksi tai levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota.
Murskaa valkosipulinkynnet oliiviöljyyn ja anna maustua. Leikkaa sipulit renkaiksi ja kuullota pannussa tilkassa öljyä. Sivele leipä valkosipuliöljyllä, levitä päälle sipulirenkaat ja painele taikinaan oliivit. Ripottele päälle hieman karkeaa suolaa. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia (palaa melko helposti, joten tarkkana kypsentämisen loppuvaiheessa)

Reseptin takana: Riitta

Ei kommentteja: