6.1.2011

Chipotle-artisokka-dippi

Uudenvuoden tex-mex-teemaiseen illalliseen teki mieli kaveripiirin perinteiseen kanatortilla-nacho-settiin kokeilla vähän jotain uutta. Katsastin Rachael Rayn reseptiarkistoon ja sieltä löytyikin kiinnostava dippituttavuus. Myös kanssajuhlijat ottivat tämän tulokkaan tyytyväisenä vastaan! Me dippailimme nachoja tähän, mutta uskon tämän toimivan myös kevyempien asioiden (kuten vihannesten palat) kanssa.

Chipotle-chilin löytäminen Suomesta tuotti hieman päänvaivaa, mutta konsultointisoitto chiliveljelle auttoi päätymään yleisemmän chipotlen kastikeversion ja yhden punaisen tavischilin yhdistelmään.

Reilu ½ dl silputtua korianteria
1 pieni valkosipulin kynsi
n. 2 tl chipotle-chilikastiketta
1 punainen chili pilkottuna
1 tlk artisokansydämiä (voivat olla vedessä)
1,2 dl juustoraastetta (Rachaelin reseptissä puhutaan vaaleasta meksikolaisjuustosta, mutta parin Meksikon matkan perusteella ajattelin mozzarellaraasteen olevan riittävän lähellä)
Reilu ½ dl oliiviöljyä
1 rkl limen mehua

Sekoita tehosekoittimessa ensin korianteri, valkosipuli ja chili. Kaavi seos astian reunoilta, lisää puuttuvat ainekset ja sekoita tahnaksi.

Reseptin takana: Anna

Ei kommentteja: