19.3.2010

Tuhti lohi-parmankinkkusalaatti

Perjantai-ilta kaipasi jotain terveellistä, mutta täyttävää ja kaapissa jäähtyi uusiseelantilainen sauvignon blanc. Ostoskoriin päätyi siis nälkäisen miehenkin rauhoittavan lohisalaatin ainekset, uutena kokeiluna parmankinkku pekonimaisesti valmistettuna - toimi!


(kahdelle)
n. 100-150 g hyvää kylmäsavustettua tai kevyesti graavattua lohta siivuina
4 viipaletta parmankinkkua
paria erilaista salaattia: toinen rapea (esim. frise) ja toinen yrttimäinen, esim. mizuna
1 kananmuna
1 iso kiinteämaltoinen peruna tai pari pienempää
5-6 tankoa tuoretta vihreää parsaa
1/2 avokado
muutama kirsikkatomaatti
oliiviöljyä
myllysuolaa
rosepippuria

Keitä pestyt perunat kypsiksi ja kuori ne vasta kypsinä. Leikkaa lohkoiksi.
Keitä kananmunat, n.6 minuuttia. leikkaa pitkittäin 4 lohkoon.
Pese ja kuori kevyesti parsan varret, leikkaa puumainen alaosa pois. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä, pari minuuttia riittää. Leikkaa paloiksi.
Paahda parmankinkkuviipaleet pannulla (omassa rasvassaan) rapeiksi ja paloittele rapea kinkku suikaleiksi.
(Kannattaa ajoittaa niin, että kinkku, parsat, muna ja perunat valmistuvat yhtäaikaa juuri kun alat koota salaattiannoksia).
Pese salaatit ja tomaatit, puolita tomaatit. Leikkaa avokadon puolikas viipaleiksi (hetki ennen kuin alat koota annoksia ettei ehdi tummua).

Kokoa salaatti annoksiksi lautasille:
Asettele isoiksi paloiksi revitty salaatti keoksi keskelle lautasta. Ripottele hieman oliiviöljyä salaattia mehevöittämään. Asettele lohiviipaleet ja kinkkusuikaleet salaattikeon päälle/reunoille omiksi sektoreikseen. Asettele kananmunalohkot lohen viereen ja perunalohkot ja parsat vierekkäin. Rouhi hieman rosepippuria munille ja lohelle, perunoille ja parsoille taas hieman suolaa myllystä ja tilkka öljyä. Lisää avokadot ja kirsikkatomaatin puolikkaat reunoille.

Reseptin takana: Teija

2 kommenttia:

Pohtija kirjoitti...

Ei hitsi! Ei tule lukemisesta mitään, kun sylki valuu pitkin leukaa ja sitä joutuu koko ajan pyyhkimään ;D

Maukkaan oloisia ohjeita. Taidan vähän kopsailla omiin reseptikokoelmiini.

Ompeluseura kirjoitti...

Hyvä että maistuu! :)