8.3.2010

Rullatorttu

Perinteistäkin perinteisempi kääretorttu on loistava retroleivonnainen!

4 kpl munia
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tk leivinjauhetta
jos haluaa suklaisen lopputuloksen vio sekoittaa jauhoihin 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
1 prk rahkaa
2 dl kuohukermaa
sokeria
vaniljasokeria
marjoja ( ei mehukkaita ) tai banaania viipaleina tai hilloa.

Valmista torttu:

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja aseta leivinpaperi uunipellille.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja mittaa sokeri joukkoon. Vatkaa muna – sokeriseos kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon varovasti jauhoseos. Kaada seos uunipellille ja tasoita tasaiseksi.

Paista uunin keskitasolla n 5 - 10 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

Laita paistamisen aikana pöydälle leivinpaperi ja ripottele pinnalle sokeria. Kippaa kypsä torttu sokeroidun leivinpaperin päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen sokeri ja rahka (sokeria siis maun mukaan mutta makeaa saa olla). Levitä banaani tai marjat sekä rahkakermatäyte jäähtyneelle tortulle. Rullaa ja kiedo torttu mehevöitymään leivinpaperin sisälle.

Tämän reseptin tarjosi: Ompeluseuran ulkojäsen Jari

Ei kommentteja: