9.3.2010

Kevyehköt sienileivät

Leipää syöjien ja nälän määrän mukaan - sekä ruisleipä että vaalea käyvät
1 tavallinen tai salottisipuli
0,5 - 1 l sieniä (supplivahveroita, kantarelleja yms.)
1-2 nokaretta voita
Maustamatonta 10-15% tuorejuustoa
Kuorrutukseen sopivaa juustoa (esim. Arlan kevyt 10% Kadett toimii mainiosti)
Parmesaania
Rosmariinia tai timjamia
Suolaa
Pippuria

Lämmitä uuni n. 200 asteeseen. Jos uunista löytyy grillivastus, käytä sitä.

Pilko sipuli ja puhdista ja paloittele sienet. Lämmitä ja sulata voi pannulla. Lisää sipuli ja sienet ja paista kypsiksi. Sulata sekaan tuorejuustoa niin, että sienistä tulee "muhennosmaista", mutta ei liian löysää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele leivät tuorejuustolla tai margariinilla. Levitä leipien päälle sienijuttua. Peitä leivät vielä perusjuustoraasteella ja pienellä parmesaanijuustolisällä. Viimeistele leivät tuoreella tai kuivatulla rosmariinilla tai timjamilla ja pippurilla.

Paista uunissa hetki (olisikohan viitisen minuuttia) kunnes juusto on sulanut ja leipien pinta hieman ruskea.

Reseptin takana: Anna

Ei kommentteja: