3 marinoimatonta broilerin rintafileetä
reipas nokare voita ja loraus öljyä ruskistamiseen
1 sipuli
(kunnon) ripaus cayennepippuria
2 dl ruokakermaa (alkuperäisessä kuohukermaa)
reilu rkl fariinisokeria (alkup. ohjeessa 3 rkl, jonka pakko olla kirjoitusvirhe)
1 kanaliemikuutio tai 1 rkl kanafondia
1/2 rkl kurkumaa
pari valkosipulinkynttä (alkup. ohjeessa 4)
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 sitruunan mehu (alkup. ohjeessa 2 rkl)
n.1-2 tl hunajaa (alkup. ohjeessa 2 rkl)
2 dl maustamatonta jogurttia (luonnonjogurtti toimi hyvin, kun ei enää anna kiehua lopussa)
reipas nokare voita ja loraus öljyä ruskistamiseen
1 sipuli
(kunnon) ripaus cayennepippuria
2 dl ruokakermaa (alkuperäisessä kuohukermaa)
reilu rkl fariinisokeria (alkup. ohjeessa 3 rkl, jonka pakko olla kirjoitusvirhe)
1 kanaliemikuutio tai 1 rkl kanafondia
1/2 rkl kurkumaa
pari valkosipulinkynttä (alkup. ohjeessa 4)
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 sitruunan mehu (alkup. ohjeessa 2 rkl)
n.1-2 tl hunajaa (alkup. ohjeessa 2 rkl)
2 dl maustamatonta jogurttia (luonnonjogurtti toimi hyvin, kun ei enää anna kiehua lopussa)
Spagettia
rucolaa ja sitruunalohkoja tarjoiluun
Ruskista broileri reilussa rasvassa isossa kasarissa, lisää ruskistuksen loppuvaiheilla cayennepippuri ja sipuli. Laita spaghetti kiehumaan.
Sekoita kanan joukkoon kerma ja kanaliemikuutio/fondi. Lisää sitten pieneksi pilkottu valkosipuli, fariinisokeri, kurkuma, sitruunamehu, hunaja ja inkivääri. Kypsennä hiljaisella lämmöllä. Lisää lopuksi jogurtti ja tsekkaa että suola ja makeus on kohdallaan. Anna lämmetä, muttei enää kiehua. Sekoita spaghetti kastikkeeseen, lisää päälle reippaasti rucolasilppua ja tarjoile sitruunaviipaleiden kanssa.
Reseptin takana: Teija
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti