8.6.2011

Yksinkertainen feta-uunikasvissalaatti

Valmistin viikonloppuna oheisen kokeellisen yksinkertaisen salaatin, jota teen varmasti toistekin. Paprikaa en herkkävatsaisena pysty normaalisti syömään lainkaan, mutta ainoana poikkeuksena on alla oleva tunnin ajan kypsennetty versio. Myös aurinkokuivatut tomaatit voisivat olla tähän settiin vielä pikantti lisä. Ja näin kesäaikaan kesäkurpitsan ja munakoison voisi toki kypsentää myös grillissä.

1 keltainen paprika
puolikas kesäkurpitsa
puolikas munakoiso
n. puoli purkkia fetajuustoa
tuoretta basilikaa
1 sitruuna
oliiviöljyä
yhtä tai useampaa salaattia (jääsalaattia, tammenlehtisalaattia, rucolaa, friseetä...)
suolaa
pippuria

Halkaise paprika, poista siemenet ja paahda paprikanpuolikkaita pellillä leivinpaperilla folion alla uunissa 175 asteessa n. tunti. Tee kesäkurpitsasta esim. juustohöylällä suikaleita ja viipaloi munakoiso. Laita kevyesti oliiviöljytyt ja suolatut kesäkurpitsasuikaleet paprikan kaveriksi uuniin ja ota pois niiden kypsyttyä (n. 10-15 min). Laita kypsät suikaleet kulhoon muhimaan tilkassa oliiviöljyä ja sitruunamehua. Lisää seokseen myös pippuria ja tarvittaessa suolaa. Kesäkurpitsojen valmistuessa uunissa itketä munakoisot (voit toki kertoa koisoviipaleille liikuttavia tarinoita rakkauselämästäsi, mutta helpommalla pääsee ripottamalla niiden päälle suolaa) ja pyyhi ne kuiviksi talouspaperilla. Laita munakoisot kesäkurpitsojen jälkeen pitämään paprikoille seuraa n. 15 minuutiksi ja niiden kypsyttyä lisää ne kesäkurpitsasuikaleiden muhimiskulhoon. Kun myös paprikat ovat valmiita, poista niistä kuoret (irtoavat helposti) ja viipaloi puolikkaat. Sekoita kesäkurpitsan ja munakoison kanssa ja lisää tarvittaessa vielä oliiviöljyä ja sitruunamehua.
Valmista salaattipeti valitsemistasi salaateista. Asettele päälle marinoidut kasvisviipaleet ja fetakuutioita/-muruja. Silppua vielä näiden päälle tuoretta basilikaa ja viimeistele lorauksella oliiviöljyä ja rouhaisulla suolaa/ pippuria.

Reseptin takana: Anna