9.3.2010

Viskimarinoitu lohi ja maa-artisokka-kukkakaalivaahto

Viski ja lohi ovat yllättävän toimiva yhdistelmä, loheen tulee mukavan pehmeä, savuinen maku. Tämä resepti löytyi alunperin Vellipoika-blogista ja siitä on kehittynyt meidän keittiössä astetta kevyempi versio.

(4 hlölle)600g-700g merilohifilettä
suolaa
2 rkl agavesiirappia tai ruokosokeria
4-6 rkl viskiä

maa-artisokka-kukkakaalivaahto:
500g maa-artisokkaa
1 kukkakaali
1- 1 ½ dl turkkilaista jogurttia (Lindahl tai muuta kiinteää ruokajogurttia)
2 munankeltuaista
1 rkl rypsiöljyä
2 tl valkoviinietikkaa
suolaa,
valkopippuria

Valmista lohi:
Poista lohesta nahka ja kuutioi lohi. Yhdistä marinadin ainekset ja laita lohikuutiot marinoitumaan pariksi tunniksi. Lohen voi myös viipaloida annospaloiksi nahkoineen, tällöin anna marinoitua kauemmin.
Kuumenna uuni 200 asteeseen (käytä grillivastusta!). Laita marinoituneet lohikuutiot leivinpaperin päälle uunipellille. Paista n. 10 min tai kunnes lohipalat saa vähän väriä pintaan.

Valmista maa-artisokka-kukkakaalivaahto:
Kuori maa-artisokat ja laita ne heti sitruunalla maustettuun veteen, etteivät pääse mustumaan. Keitä maa-artisokkia n. 8 min ja lisää kukkakaalin kukinnot ja kiehuta kypsiksi (testaa haarukalla että ovat pehmenneet), kaada vesi pois ja soseuta ne tehosekoittimessa. Lisää soseeseen munankeltuaiset ja viinietikka, sekä öljy pienissä erissä. Sekoita jugurtti joukkoon ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Vaahto jäähtyy tosi nopeasti, joten jogurtin lisäyksen jälkeen tarjoile välittömästi! Myös lohi on parhaimmillaan heti uunista otettuna, joten kannattaa ajastaa kokkailu niin että vaahto ja lohi valmistuvat yhtä aikaa ja syöjät istuvat pöydässä odottamassa

Reseptin takana: Teija (hitusen kevyemmäksi tuunattu
reseptistä)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tama on nyt testattu ja tuli maukasta. Seuralla kerralla taidan yrittaa viela saada lisaksi jotain kasviksia.
-Annika-