9.3.2010

Omena-murupaistos

Omena-murupaistos on ihana jälkiruoka tai kahvipöytäherkku syksyn kotimaisesta omenasadosta. Vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa se on kaksin verroin parempaa!

2 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia
2-3 rkl sokeria
3/4-1 kg omenoita viipaleina
Kanelia ja sokeria

Sekoita jauhot, voi ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Mausta omenaviipaleet kanelilla ja sokerilla ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Kaada muruseos omenoiden päälle ja paista 200 asteen lämmössä uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.

Tähän voi myös käyttää marjoja omenoiden sijaan: esim. 1/2 litraa punaisia viinimarjoja, ½ dl sokeria ja 1 rkl perunajauhoja.

Reseptin takana: Johanna

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tästä sai sävellettyä hienon jälkiruoan, kerroksittain omena-murupaistosta, luumua ja vaniljakreemiä. Perhe tykkäsi paljon.